Лейпциг — Боруссія Дортмунд. Напередодні

27 апреля 2024, 08:22 | Футбол
фото с football.ua
Размер текста:

Football.ua представляє прев'ю до матчу 31 туру чемпіонату Німеччини, який пройде 27 квітня і розпочнеться о 16:30.

У рамках 31-го туру німецької Бундесліги на нас чекає протистояння Лейпцига та Боруссії Дортмунд. Поєдинок може бути достатньо непередбачуваним.

ЛЕЙПЦИГ — БОРУССІЯ ДОРТМУНД  СУБОТА, 27 КВІТНЯ, 16:30. РЕД БУЛЛ АРЕНА, ЛЕЙПЦИГ. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — ДЕНІЗ АЙТЕКІН. ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ НА SETANTA SPORTS  РБ Лейпциг і Боруссія Дортмунд змагаються за місце в четвірці. На кону стоїть гра у Лізі чемпіонів, хоча зараз все вказує на те, що завдяки реформуванню цього престижного змагання Німеччина може також отримати 5 місце в Лізі чемпіонів. Це також результат.. відмінної гри команди Едіна Терзича у головному єврокубку. Однак це не змінює того факту, що є бажання гарантувати собі потрапляння до турніру напряму ще до початку півфінальних зустрічей.  

  Матчі цих команд завжди дуже цікаві та викликають масу емоцій – не лише спортивного характеру. Наразі їхнє суперництво зводиться переважно до боротьби за топ-4. Хоча Боруссія відома своєю "жовтою стіною" на Вестфаленштадіоні, цього сезону вона зазнала 4 із 5 поразок.. вдома. Лише Штутгарт переміг її на власному полі. Лейпциг традиційно грає краще вдома, ніж на виїзді, але не виграв 5 із 15 матчів на Ред Булл Арені цієї кампанії. Крім того, зараз Боруссія відома тим, що грає краще проти сильних команд за рахунок свого стилю. Вона віддає перевагу прагматичній грі, з перехідними фазами. Це може допомогти і цього разу.  

  Як уже було сказано, в матчах цих команд завжди багато чого відбувається. Тому в 7 з 9 попередніх ігор обидві команди забивали. Так було й восени, коли Лейпциг переміг у Дортмунді з рахунком 3:2.  

  Крім того, пам'ятаючи про кращу гру Дортмунда на виїзді, ніж вдома, варто зазначити ще одну річ. Боруссія є найкращою за результатами в Бундеслізі після того, як першою відкриває рахунок. Ніхто не робив це частіше, лише чемпіон Німеччини Байєр Леверкузен має такі ж показники (11 з 15 випадків). Крім того, ніхто в Бундеслізі не пропускав першим рідше, ніж Боруссія – лише тричі.  

  Лейпциг невдало розпочав 2024 рік. Потім він програв три матчі поспіль і змарнував значну перевагу, яку мав над Дортмундом. Він віддав місце в топ-4, а до початку квітня лише наздоганяв свого конкурента. Зрештою йому це вдалося, і наразі він має 2 очки переваги та кращу різницю м’ячів. Ймовірно, обидвом командам вдасться пробитися до Ліги чемпіонів завдяки реформі цього змагання, але місце в топ-4 все одно означає престиж. Питання лише в тому, чи дійсно Боруссія матиме достатньо бажання, щоб досягти цього в контексті непростих наступних матчів.  

  Через перебір жовтих карток Ян Матсен і Емре Джан пропустять матч, а Доніелл Мален, Себастьен Алле і Рамі Бенсебаїні не зіграють через пошкодження. Тільки Юссуф Поульсен не зіграє у Лейпцига, що не є критичним для хлопців Марко Розе.  

  У матчах цих команд рідко буває нічия. Лише 2 матчі завершилися таким результатом з 17 зустрічей,   попередній раз це було в грудні 2019 року. Лейпциг довго не міг порушити домінування Боруссії в цьому протистоянні. У 2018 — 2021 роках, аж до фіналу Кубка Німеччини включно, він не виграв жодного разу, маючи 6 поразок і 2 вищезазначені нічиї. Потім він почав надолужувати це, в результаті чого виграв 5 з попередніх 6 зустрічей.

 

  Зараз загальний баланс складає 17 матчів, 8 перемог Дортмунда, 7 перемог Лейпцига, 2 нічиїх.

  Різниця голів 30:28 на користь Дортмунда.  

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ Лейпциг:  Гулачі — Генрікс, Орбан, Лукеба, Раум — Ольмо, Айдара, Шлагер, Сімонс — Опенда, Шешко  Боруссія Дортмунд:  Кобель — Вольф, Гуммельс, Шлоттербек, Рюєрсон — Озджан, Забітцер — Санчо, Брандт, Адеємі — Фюллькруг  Не зіграють: Ленц — Бенсебаїні, Матсен, Джан, Мален, Алле  Під питанням: Джатта — ..  

ПОТОЧНА ФОРМА  ОЧНІ ЗУСТРІЧІ  прогноз 1:3

Источник: football.ua



Теги:
 все Марк Того прогноз
Добавить комментарий
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Реклама
Последние новости  Шоу-биз и культура
  
Облако тегов
Курс металлов на сегодня  НБУ  |  ЦБР
Металл Покупка Динамика
Золото 34 333 397,00
+380 417,00  
Серебро 455 155,00
+59,00  
Платина 24 299 771,00
+111 177,00  
Палладий 24 618 805,00
-419 443,00